Áthangoló áldás meditáció I-II.

– Online Tudatosság Tér változat otthoni felhasználásra –

A lelkedet olyan értékekre hangolhatod, melyek segítségével örömtelien, és boldogítóan megújulhatsz. Az elmédben lévő tanult sémákat és programokat a lehető leghatékonyabban úgy tudod felülírni, ha a lelked éltető értékekre és erőkre fókuszálod. Az áthangoláshoz a legerősebb segítséget a belső képalkotás és az áldás kérés adja. Ezzel a módszerrel könnyű folyamattá alakul az új értékek elsajátítása. A témához kapcsolódó önismereti gyakorlatokkal és a két áthangoló áldás meditációval gyökeres változást tudsz elérni az életedben. A hogyanra és a témához kapcsolódó kérdéseidre az ráhangolódó audióban megtalálod a válaszokat. A vezetett meditációkban átélheted az áthangolás felemelő élményét.

Javaslom, hogy mielőtt elvégeznéd a meditációt, hallgasd végig a ráhangoló gondolatokat és végezd el az ismertetett önismereti gyakorlatot is, mert így teljesebb tapasztalatot és élményt élhetsz át majd a meditációdban.

Ráhangoló gondolatok és önismereti gyakorlat szöveges változat - kattints ide -

Minden szeretet a világon olyan, mint egy-egy folyó, amely ugyanabba a tóba tart, és ott találkoznak egymással, hogy átalakuljanak egyetlen nagy szeretetté, amely esőként áldást hoz a földre.
– Paulo Coelho –

Minden hatással van ránk: a szavak, amiket hallunk, a képek, amiket látunk és minden , ami tudatosan, vagy tudattalanul ér minket. A gondolatainkról sem szabad elfeledkeznünk, mert a legtöbb hatás saját gondolatvilágunkból ér minket. Gondolatvilágunkat képzeljük el úgy, mint egy kertet, amiben mi vagyunk a kertészek. Csak rajtunk áll, hogy milyen gondolatokat ültetünk el magunkban és ezekből a gondolatokból milyen termések lesznek.
Ahhoz, hogy jobban ráhangolódjunk az áthangoló áldás meditációra, érdemes egy kicsit elmélyedni a gondolat hatásmechanizmusában.
Minden teremtés egy gondolattal kezdődik. Az eszközök, amiket használunk először gondolatként jelentek meg az elménkben, mielőtt megvalósítottuk volna azokat. Cselekedeteinket is egy gondolat előzi meg és indítja be testünkben, lelkünkben azokat a folyamatokat, melyek azt eredményezik, hogy belekezdünk a tevékenységbe pl., mint ahogy most én is éppen a ráhangolódó jegyzetet írom ehhez a meditációhoz.
Egyesek szerint, világunk valójában egy gondolati építmény, amit Isten teremtése és az emberiség közös tudata tart fenn és alakít pillanatról, pillanatra. Én ezt az állítást nem tudom bizonyítani, de az eddigi tapasztalataim és a szívem azt súgja, hogy sok igazság lehet benne.
Azt tapasztaltam, hogy amire huzamosabb ideig figyelek, az hatást gyakorol az életemre, és ha kitartóan figyelek, akkor figyelmem tárgya egyszer csak az életem részévé válik.
Sok könyv szól arról, hogy miképpen lehet a bennünk lévő programokat és szokásokat megerősítő mondatokkal átírni és tudatalattinkat saját szolgálatunkba állítani. Ezek a sikerkönyvek azonban ritkán említik, hogy igazán jó eredményt csak hosszas gyakorlással lehet elérni. Erről nem szeretnek beszélni, mert akkor nem lehetne gyorsan eladni a könyveket instant és szupergyors eszközként, életünk minden problémájának hatékony kezelésére.
Egy-egy makacsabb program felülírásához sokszor több ezerszer kell hallani a megfelelő megerősítést ahhoz, hogy végre a részünkké váljon az új program.
Egy másik megközelítés szerint a bennünket rossz irányba befolyásoló programokat elég megtisztítani, tudatosítani és kitörölni. Csakhogy ezt is többször szükséges elvégezni, mert mintha az elménkben is létezne, egy olyan terület, ahonnan a törölt programokat vissza lehet állítani, – mint a számítógép operációs rendszerében -.. Sőt mintha maguktól visszatérnének a már hitünk szerint törölt programok is.
Van egy olyan mechanizmus, amiről elfeledkezünk, mégpedig a gondolati program érzelmi töltése. Őszintén gondoljunk csak vissza arra, hogy hányszor mondtunk magunkra, vagy mondtak ránk negatív dolgokat, olyan hanghordozással és érzelmi töltéssel, hogy a program nagyon erősen rögzült. Ezeket a programokat igazán eredményesen felülírni csak erős pozitív töltéssel lehetséges.
A kérdés az, hogy a mai rohanó világunkban kinek van arra ideje, hogy áthangoló mondatokat hallgasson, hogy kitartóan befolyásolja az elme működését?
Annak az embernek lesz rá ideje, aki eldönti, hogy kitartó lesz és elmélyíti magában ennek a döntésnek a fontosságát. Csak a kertészen múlik, hogy mennyire szorgalmasan dolgozik a kertjében és kitartó törődése milyen terméssel jutalmazza meg.
Az áthangoló meditációt, vagy az áthangoló szöveget nem elég egyszer, vagy többször meghallgatni mély-tudati szinten, a mély és tartós változáshoz. Szükség van a tudatosságunkra is életünk minden területén, hogy szűrjük, vagy legalább csökkentsük azokat a hatásokat, melyekről tudjuk, hogy nincsenek összhangban céljainkkal. Pl. Olyan könyveket olvassunk és filmeket nézzünk, melyek felemelnek és harmonikus életteli energiával töltenek fel. A híradót, ha lehet, ne nézzük minden nap, mert jelenleg a média nagyon sok helyen romboló, tudatbefolyásoló eszközként működik. Ahogy mondani szokták médiaberkekben: a jó hírt nehezebb eladni, mint a rosszat. Vajon miért van ez? Van, aki rájött már? Én elárulom a „titkot” ezzel kapcsolatban. Az elménknek igazából végrehajtó szerepe lenne sorsunk megélésében, de ehelyett mi izgalmi forrásként használjuk. A félelmeknek és a negatív híreknek ugyanis erős izgalmi hatásuk van, amire gyerekkorunk óta kondicionálva vagyunk. Az elménk akkor érzi jól magát, ha van valamilyen erős gondolati, vagy érzelmi töltés, amivel azonosulhat, hiszen akkor éli meg az „én” tudatát, ha ez biztosítva van. Valódi lényegünk az Önvalónk azonban nem tud addig megnyilvánulni, amíg az elménk állandóan fecseg, és izgalmi állapotban van. Szinte minden jobb meditációs technikának legfőbb célja, hogy az elmét elcsendesítse, hogy a valódi lényeg megmutatkozhasson, és belső hangunk, lelkünk hangja megszólalhasson. Ez viszont a csendben történik meg, amit egyetlen rosszul felprogramozott ego sem tűr túl sok ideig. Amikor nem tudod megszűrni a negatív hatásokat, akkor úgy tudod csökkenteni a befolyásukat, hogy tudatosítod a fennálló hatást és pozitív gondolati befolyásolásba kezdesz. Hogy lehet például egy híradóban látott katasztrófa, vagy félelemkeltő hír hatását semlegesíteni? A bemutatott áldozatokat, vagy helyzeteket képzeld el fehér fényben, képzeld azt, hogy szeretetcsomagot küldesz az érintetteknek, hogy gondolati úton segítsd a helyzet feldolgozását és életük rendeződését.
Minél többet gyakorlod a tudatosságot és teremtést, annál jobban erősödik a saját gondolataid feletti kontroll is.
Nem csak az életed lesz sokkal könnyebb egy harmonikus és életre hangolt elmétől, hanem amikor az szellemi ébredés útján elérkezel az önátadáshoz, akkor az elmédet könnyebb lesz elengedned, mivel az áthangolásoddal már együttműködőbbé tetted.
Az áthangoló módszerem annyiban különbözik a többitől, hogy háromszor mélyítjük el a programot, de három különböző formában, hogy az ego ellenállását jobban megkerüljük. Az első a téma, vagy program megnevezése, a második a kívánt kép megalkotása, majd a harmadik lépés következik: a lelki érték kiárasztása áldásként. Ezzel a hármas egységgel az egónknak, – még ha a háttérből hallgatja is kevésbé mély tudatszinten -, akkor is kevesebb az ellenállása, mint a monoton egy mondatos ismétléseknél.
Áldj meg mindenkit és mindent az életedben.
„Áldj meg mindenkit és mindent, amely képviseli a kívánságaidat.„
Így szól az Aloha filozófia alapmondata.
Hozzánk nagyon közel áll a huna, az aloha, valamint a Ho’oponopono is. Mindegyik sokat segített és a mai napig része az életünknek. Csak javasolni tudjuk ezekben a témákban való elmélyedést!
Érdemes személyre szóló áthangolást is készíteni, melyet célzottan az általunk felismert programjaink felülírására használhatunk. A sajátom egy általános, meglehetősen alapos lista, , amely a belső hangom szerinti legfontosabb lelki értékeket és gondolatokat tartalmazza. Természetesen ezen felül is van mit elmélyíteni, de ebben majd a saját belső hangod és inspirációd vezet.
Gyakorlat:
Van egy gyakorlat, ami sokat segít abban, hogy tudatosítsd a benned működő programokat.
Végy papírt és tollat, majd írd le azokat a programokat és mintákat melyek diszharmonikus irányba befolyásolják az életedet. A kérdés, hogy miképpen lehet ezeket beazonosítani? Elmélyedésen és elemzésen keresztül. Az életedben fennálló helyzetekből vissza lehet következtetni a létrehozó gondolatmintákra. Pl. Folyamatosan olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akik visszaélnek a bizalmaddal. Erről eszedbe juthat, hogy például Anyukádtól sokszor hallottad azt, hogy „Senkiben sem lehet megbízni”, amit lehet, hogy Ő is a családjában hallott először, csak „véletlenül” tovább adta gyerekeinek. Ez csak egy kiragadott példa volt sok ezer diszharmonikus program közül, melyek ott dolgozhatnak a tudatalattinkban. Ezt a gyakorlatot sem kell túlzásba vinni. Elegendő, ha a leginkább zavaró témákra fókuszálsz kezdetben. Gondolom közben rájöttél arra, hogy ez nem egyszeri gyakorlat. Amikor csak szükségét érzed ennek az önismereti feltárásnak, akkor élj vele. Minél többször, annál jobb.
Persze nem elég a zavaró programot feltárni, hanem érdemes elengedni és új, számunkra harmonikus programot választani helyette.
Ezt az alábbi egyszerű gyakorlattal teheted meg a leghatékonyabban:
Ülj, vagy állj lazán és kényelmesen, de figyelj arra, hogy gerincedet egyenesen tartsd.
Keress egy pontot szemmagasságban és fókuszálj rá, de mindezt lazán. Ezután kezdj el fókuszálatlanul nézni, használd a periférikus látásod. Lásd egyben az előtted lévő teret, de mindezt szintén lazán. Ez egyfajta „révülés-bambulás”, ami szintén nagyon gyorsan theta szintre visz, de mindezt úgy, hogy a magas fokú koncentráltság és tudatosság megmarad. Pár percig figyeld a lélegzeted. Egy idő után úgy tűnhet, mintha fényesebbek lennének a tárgyak. Ez mutatja, hogy növekedett az energiaszinted és megfelelő állapotba kerültél a régi program elengedéséhez és az új program beépítéséhez. Ez a tudatállapot a tudatfeletti szintje, ahol a leghatékonyabb az átprogramozás.
Mondd ki hangosan az alábbiakat, behelyettesítve a saját programoddal. Én a fentiekben kiragadott példán keresztül mutatom meg az újraprogramozás folyamatát.
Mindenség Teremtője kérem, hogy törlődjön létezésem minden szintjéről az a program, hogy „Senkiben sem lehet megbízni.”
Látom és tanúsítom, hogy a program véglegesen törlődik létezésem minden szintjéről.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm, megtörtént, megtörtént, megtörtént.
A diszharmonikus program végleges törlése után automatikusan elfoglalja a helyét az elménkben a harmonikus párja, de ettől függetlenül érdemes megfogalmazni, tudatosítani a számunkra kívánatos harmonikus programot.
Mindenség Teremtője kérem, hogy töltsük le létezésem minden szintjére azt a programot, hogy „Mindig megérzem, hogy kiben bízhatok. Olyan embereket vonzok magamhoz, akikben megbízhatok. Hagyok magamnak és másoknak is időt arra, hogy rászolgáljanak a bizalmamra.” Látom és tanúsítom, hogy a Teremtő Fényéből letöltődik az új program létezésem minden szintjére.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm.
Megtörtént, megtörtént, megtörtént.
Hála, hála, hála.
Nagyon fontos, hogy mielőtt az átprogramozásba kezdenél, pontosan tudd, hogy mi a régi és az új program, ugyanis csak akkor működik kellő hatékonysággal az átprogramozás, ha megfelelő a révülés szintje. Papírt nézegetve nem leszel a megfelelő tudatállapotban. Idővel, amikor már jobban működik a belső hangod, akkor azonnal tudni fogod, hogy mi legyen az új program és nem kell memorizálnod, hanem megjelenik az elmédben miközben a gyakorlatot végzed.
Több technika is létezik különböző theta módszerekben , de tapasztalataim szerint ez a gyakorlat, aminek összeállításában a belső hangom inspirált, nagyon egyszerű és rendkívül hatékony. Próbáld ki, és a sikereidről írj nekünk is, ha időd engedi, mert mindig nagy öröm számunkra mások sikeres átprogramozásáról olvasni, vagy hallani.
A Belső Erő Haladó Tréningen tanítok egy rendkívül hatékony elengedés technikát, amivel a régi programjaidat, hiteidet és hitrendszereidet elengedheted, mindezt lazán szinte erőfeszítés nélkül.
Tudtad, hogy egy kevésbé tudatos formája az átprogramozásnak a televízió bambulása? 
Este, amikor kellően fáradt vagy és elkezdesz egy filmet nézni, hirtelen jön egy reklám, amit kicsit erősebb hangerővel adnak, hogyha elaludtál, akkor legalább theta szintig ébredj vissza. A média így biztosítja, reklámok segítségével a megfelelő programozottságot. A lényeg, hogy vásárolj, és még többet vásárolj. 🙂 Másnap bevásárlásnál nem is tudatosul benned, de kedved támad a félálomban hallott mosóport megvenni…
Az áthangoló áldás vezetett meditáció segít abban, hogy olyan lelki értékekre hangolódj, melyek támogatják és segítik megteremteni a harmónia terét. A létezést megélheted harmóniaként, de diszharmóniaként is. Rajtad áll, hogy hová szeretnél behangolódni.
Az áthangoló áldás vezetett meditáció mindkét részét révülve, a tudatfelettiben létezve hallgasd, minden mondat után ismételd hangosan az elhangzottakat.
Ez a meditáció, az ismertetett átprogramozó gyakorlattal kombinálva, kitartóan gyakorolva csodákra képes.
Most már kellően ráhangolódtál a hetedik meditáció témájára. Azt javaslom, hogy hallgasd meg az első részét az áthangoló áldás meditációnak. Másnap, vagy pedig egy kis szünetet tartva hallgasd meg a második részt is. Ezt a meditációt javaslom, hogy hallgasd minél többször, de legalább addig, amíg a választott új programok és mintákat el nem éred. Légy türelmes és kívánt a változás bekövetkezik. Ha azt tapasztalod, hogy ellenállás van benned és nem érzel változást, akkor gyere el hozzám spirituális coachingra, mert szinte egész biztos, hogy van egy-két ellenálló mintád, amit előbb érdemes feltárni és elengedni. Együtt könnyebb tudatosítani és elengedni is, mert sok esetben pont magunkat nem látjuk jól és mindig jól jön egy friss látószög, ami segít átvilágítani és megoldani a helyzetet.

Belső Erő Online Videó Tréningek

Szeretettel ajánlom a figyelmedbe!

alap, haladó és mester szinten

szeretet, erő, bölcsesség, harmónia, tudatosság, meditáció, szellemi ébredés

Kattints a További információk gombra, hogy elérd a tájékoztató oldalt!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!