Ébredés meditáció

– Online Tudatosság Tér változat otthoni felhasználásra –

Az Ébredés meditációban önkutatást végzel és megéled a csendet, amin keresztül megtörténhet az ébredésed, ami nem más mint felismerni valódi lényed, igaz Önmagad. Az Önvalóban való létezés segíti a megvilágosodás folyamatát. Az Ébredés meditáció egy lehetőség a megvilágosodásra, a teljes felébredésre.

Javaslom, hogy mielőtt elvégeznéd a meditációt, hallgasd végig a ráhangoló gondolatok és megvilágosodást segítő kérdéseket, mert így teljesebb tapasztalatot és élményt élhetsz át majd a meditációdban.

Ráhangoló gondolatok és megvilágosodást segítő kérdések szöveges változat - kattints ide -

Eljön majd az idő, amikor nem fog több kérdés felmerülni benned, és nem lesz szükség több válaszra. Csak a tiszta tudat fénye, határtalan szeretet és bölcsesség fog ragyogni benned. Nem lesz több kétség, sem dualitás, sem vágyakozás. Ez az idő nem különbözik ettől a pillanattól.
– Mooji –

A létezés harmóniájának hívom a létezésnek azt a szintjét, ahol „csak” szeretet és boldogság van. Amikor megtalálod önmagad és az ok nélküli boldogságban, békében és szeretetben létezel, akkor megérkeztél oda, ahová mindig is vágytál. Ebben a vezetett meditációban eloldódunk az elmétől és kérdésekkel és kijelentésekkel az Önvalóra irányítjuk tudatosságunkat. Minden csendben eltöltött idő egy lehetőség arra, hogy a benned lévő isteni lényeg megmutatkozzon. Hamarosan elmondom, hogy milyen „módszerrel sikerült a létezés harmóniájába kerülnöm, ugyanakkor a leírásom csak egy fogódzó, nem pedig konkrét útmutató. Sok módszer van, ez is egy közülük, ami lehet, hogy neked is segít az ébredésben.
  A vezetett meditáció természetes módon eljuttat egy mély és ellazult állapotba, de ez a módszer is csak eszköz, hogy az elméd lecsendesítsd. Egy idő után már nincs szükség a vezető hangjára ahhoz, hogy eljuss a teljes ellazulás állapotába. Végigjárod az utat és utána már megy egyedül is.
Az Ébredés meditációban nincs zene, csak szöveg van és leginkább csend.
Nekem nagyon sokat segítettek Papaji és Mooji advaita mesterek, akik tisztán fogalmaznak és vezetnek. Javaslom, hogy olvass tőlük könyveket, vagy nézz videókat a youtube-on.
Tudatosítsd magadban, hogy nem kell sehová sem eljutnod. Légy teljesen erőfeszítés mentes. Engedj el minden vágyat, törekvést, és akarást. Még azt a szándékot is engedd el, hogy szeretnél felébredni, megvilágosodni. Ne akarj eljutni valahová, ha volt bármilyen előzetes csodás meditációs tapasztalatod, akkor azt is engedd el és ne akard megismételni.
Csak érzékeld a létezést. Légy a megfigyelő, aki csak szemléli a felbukkanó gondolatokat és érzéseket. Te azonos vagy egy „képernyővel”, de a képernyőn megjelenő gondolatokkal és érzésekkel nem vagy azonos. A képernyőn bármilyen film pereghet, nem számít, mert Te csak a néző vagy. Emlékezz arra, hogy az elme prána, vagyis energia alapú, ezért a figyelmeddel és azonosulásoddal minden gondolatnak és érzésnek erőt adsz. A lényeg a gondolatokon és az érzéseken is túl van. Tégy fel magadnak egy-két kérdést, melyek figyelmedet a lényegre irányítják. Pl.:
Tudatomnál vagyok? Tudatos vagyok?
Ezekre a kérdésekre általában az elménk nagyon gyorsan rávágja, hogy, igen. Annyira természetes a válasz, vagy mégsem?
Amikor elbűvöl, vagy elragad egy gondolat, vagy egy érzés, akkor azonnal eltűnik a tudatosságunk is. A megfigyelőből egyszer csak a képernyőn látott szappanopera szereplőjévé válunk.
A tudatomnál vagyok és tudatos vagyok kérdéseket nem csak meditációban érdemes feltenni, hanem a hétköznapjaink pörgésében is, ahol számtalan esetben tapasztalhatjuk, hogy az események, gondolatok és érzések kimozdítanak a középpontunkból és, mint a viharos szél magával ragadnak a reaktív elmébe.
A megjelenő gondolatoknál és érzéseknél, melyek olyan erővel bírnak, hogy viszik magukkal a figyelmünket, érdemes feltenni a következő kérdéseket:
Ki az, aki ezeket a gondolatokat gondolja, vagy érzéseket érzi?
Az egyik legerősebb kérdés az önkutatásban, ami szó szerint megsemmisíti az elmét:
Ki vagyok Én?
Amikor a megfigyelő elkezdi megfigyelni önmagát, akkor egyszer csak megjelenik az Önvaló, aki valójában vagy. Ezt a tapasztalást sajnos nem lehet leírni, mert leírhatatlanul nagy csodában van része annak, aki mindent elengedett és erőfeszítés nélkül csak létezik.
Légy csendes, légy csendes! – szólt Sri H.W.L. Poonja (Papaji) a tanítványaihoz.
Ez egy nagyon egyszerű tanács és sok keresőnek nyitotta már meg a szívét.
Csendesnek kell maradnod. Ebben a nyugalomban valami megjelenik, felfedi önmagát előtted, és elégedetté tesz. Ám ha rohanni kezdesz utána, és megpróbálod elkapni, nem leszel képes megragadni. Ha hátat fordítasz a Napnak, és megpróbálod utolérni saját árnyékodat úgy, hogy szaladsz utána, kudarcot fogsz vallani. Minél gyorsabban rohansz, annál gyorsabb lesz az árnyékod is. Azáltal próbálunk kielégüléshez jutni, hogy a nevek és a formák árnyékai után futunk. Amit ehelyett tennünk kell: szembenézni a Nappal. Az árnyék, aminek e világ árnyékszerű neveit és formáit tekintheted, szintén megfordul, és szembenéz a Nappal, hiszen bárhová mész, árnyékod követ téged. Amikor szembenézel a forrással és eltűnsz az Önvalóban, akkor árnyékod, a világ nevei és formái, szintén elenyésznek. Ez a végső felajánlása önmagadnak. Nem kell tehát szaladnod utána, szembe kell csupán fordulnod önnön napoddal, saját Önvalóddal. Ekkor minden elvégeztetik neked és minden megadatik számodra, még akkor is, ha nem akarod. Csak maradj csendes, ne kérj semmit, és minden megadatik neked.
– Srí H.V.L. Poonja – Ugorj az ismeretlenbe –

Van egy páros gyakorlat, amit azokkal szoktam elvégezni, akik eljönnek hozzám spirituális coachingra. Ez a gyakorlat felvillantja, vagy inkább megmutatja az Önvalót. Ezt a tapasztalást, vagy inkább állapotot csak azoknak tudom átadni, akik kellően ellazultak ehhez, ezért ha úgy ítélem meg, akkor csak a harmadik-negyedik ülés után kerül rá sor. Ha készen állsz a bepillantásra, akkor a hatása katartikus, egy csodálatos aha élmény, de mindig felemelő és megvilágosító erejű tapasztalás. A lényeg ebben a páros gyakorlatban, hogy utána már tudják a keresők, hogy hova is szeretnének eljutni és állandóan ott maradni. 🙂 A gyakorlatot most nem ismertetem, mert az alapfeltétele annak, hogy tovább tudd adni, hogy legalább egyszer Te is megtapasztald. Ha kellően felkeltettem az érdeklődésed, akkor gyere el spirituális coachingra, vagy a Belső Erő Tréningekre, hogy keresőből találóvá váljál. Természetesen tőlem függetlenül is eljuthatsz az ok nélküli boldogság állapotába, ahol nincs más csak „AZ”.
Az egyik legnagyobb korlát a bennünk lévő kondicionáltság és az állandó tevési kényszer. Azt hisszük, hogy erőfeszítést kell tennünk, hogy elérjünk valamit. A legnagyobb meglepetés akkor ér, amikor rájössz, hogy mindig is ott volt, amit kerestél. Ehhez szükséges az erőfeszítés mentes állapot, ami első hallásra könnyűnek tűnik, de sok esetben mégsem az.
A kérdések mindig megnyitják az utat, vagy pontosabban, ha megfelelőek a kérdések, akkor teret adnak a lényegnek:
Ki a megfigyelő?
Amikor felteszed a kérdést, akkor milyen válasz érkezik? Egyáltalán van erre válasz? 
Ha túl sok még a gondolat benned és nagyon csapongó az elméd, akkor kezdd el figyelni a lélegzeted. Tudatosítsd magadban, hogy a lélegzet csak megtörténik, csak létezik. Ahogy erre figyelsz úgy máris felteheted a következő kérdést?
Ki figyeli a légzésemet?
Nincs jó, vagy rossz kérdés az önkutatásban. te magad is alkothatsz ilyen kérdéseket, de ha komolyan utánajársz a válaszoknak, akkor a fentiekben ismertetett kérdések is elegendőek lehetnek.
Egy idő után már nincs szükség vezetésre, hiszen kellően gyakorlott leszel abban, hogy akár nyitott szemmel is annyira laza légy, hogy a harmónia terében létezhess.
Micsoda ellentmondások!
A gyakorláshoz erőfeszítésre van szükség, hogy végül eljuss egy teljesen ellazult erőfeszítés mentes állapotba. Sokszor láthatjuk, hogy az ellentmondások virágai tarkítják a megvilágosodás ösvényét. 
Eljuthatsz oda, ahol a megfigyelő eggyé válik a megfigyelt világgal. Megélheted a tapasztalatok szintjén is, hogy minden és mindenki EGY.
Az Ébredés meditációban gyakorolhatod az önkutatást, de ha „csak” a létezést szeretnéd megélni, minden erőfeszítés nélkül, akkor ezt is megteheted.
Engedd meg magadnak, hogy az életed része legyen a lazítás, a meditáció, és az önkutatás.
Köszönöm a bizalmat és az odaadó figyelmet. Remélem egyszer személyesen is találkozhatom veled, hogy a tekintetedben láthassam az felébredés világosságát. Sok szeretettel üdvözöllek,
Tamás

Belső Erő Online Videó Tréningek

Szeretettel ajánlom a figyelmedbe!

alap, haladó és mester szinten

szeretet, erő, bölcsesség, harmónia, tudatosság, meditáció, szellemi ébredés

Kattints a További információk gombra, hogy elérd a tájékoztató oldalt!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!