Évszakok, a lelked ritmusa vezetett meditáció

– Online Tudatosság Tér változat otthoni felhasználásra –

A lelkednek saját ritmusa van. Ezzel a meditációval felveheted ezt az ütemet és lelkeddel való egységben megélheted az évszakok energiáit, üzeneteit. Lehetőséged van egy ajándékot is elfogadni önmagadtól önmagadnak. Amikor a lelked saját ütemében haladsz a lelki fejlődés útján, akkor eltűnik a stressz és a feszültség. A lelkedben végre megélheted a nyugalmat és lelki békét.

Javaslom, hogy a meditáció meghallgatása előtt hallgasd meg az alábbi ráhangoló gondolatokat és végezd el az ismertetett önismereti gyakorlatot is, mert így teljesebb és jobb tapasztalatot és élményt élhetsz át majd a meditációdban.

Ráhangoló gondolatok és önismereti gyakorlat szöveges változat - kattints ide -
„Olyanok is vagytok, akár az évszakok, és bár a télben megtagadjátok a tavaszt, a bennetek szunnyadó tavasz mosolyog szendergésében, és nem szenved sérelmet.”
– Kahlil Gibran –

Meditációnk témája az évszakok és ehhez szorosan kapcsolódóan a lélek saját ritmusának megtalálása. A Földön nem mindenütt van jelen a mérsékelt övi négy évszak, ugyanakkor azt bátran kijelenthetjük, hogy amit lelki síkon képviselnek az évszakok energiái azt bárki megérezheti és átélheti helytől függetlenül. Az élet és az univerzum egyik jellemzője, hogy valamilyen ritmus szerint rezeg. Folyamatos változásban élünk. Változásaink és lelki energiáink megértése és megérzése önismeretünk egyik fontos állomása. Lelkünkben is vannak évszakok, melyek hatnak ránk és befolyásolják az életünket. Mondok egy példát, amiből világosabbá válik, hogy mire is gondolok. Megfigyeltem, hogy időnként sürgetem a dolgokat és szeretném, ha gyorsabban valósulnának meg. A célkitűzés és a célba érés között azonban eltelik némi idő. Ebben az időszakban mindennek ideje van, lélek ideje. Amikor lelkem a tél időszakában alapvetően a történések feldolgozását, a visszahúzódást, a pihenést igényli, akkor ne erőltessem a cselekvést, mert annak csak minimális eredménye lehetséges. Napon belül is lehetnek olyan változások a lelkünkben, melyek támogatnak, illetve akadályoznak bizonyos helyzeteket.
Amikor lelkünkkel összhangban cselekszünk, akkor harmóniában, és békében vagyunk.
Egy döntési helyzetbe kerülve, érdemes kérdéseket feltennünk minden választási lehetőséggel kapcsolatban.
A lelkem összhangban van ezzel a döntéssel, és támogatja?
Erre a kérdésre rendszeresen válaszolva azt fogjuk tapasztalni, hogy már eleve olyan élethelyzeteket és embereket vonzunk magunkhoz, melyek összhangban vannak lelkünkkel.
Természetesen arra is volt példa mindenki életében, hogy a lelkét egy pillanat alatt át kellett hangolnia, mivel a cselekvésnek volt ott az ideje, a lelkiállapottól függetlenül. Ebben az esetben azonban nem beszélhetünk döntési helyzetről, tehát a kérdést is felesleges feltenni. 🙂
Meditációdban lehetőséged nyílik összhangba kerülni lelkeddel.
A témánkhoz kapcsolódó meditációban megérezhetjük az évszakok energiáit és megérthetjük az üzenetet, melyet magukban hordoznak. A teljes harmónia, egy kegyelmi állapot, ahol az Önvaló, a Felső Én, a benned élő isteni lényeg megmutatkozhat, amennyiben sikerül elérned az ellazulás megfelelő szintjét. Számomra ez egy meghatározó, felemelő és katartikus élmény. Erről írni, vagy beszélni teljesen értelmetlen, mert gyenge minden szó és kifejezés a lelkeddel és szellemeddel való teljes összhangra, harmóniára és egységre.
Többször tapasztaltam, hogy egy-egy meditációs élmény megfogalmazása megváltoztatja magát az élményt is, mégpedig leginkább tompítja, mert egész egyszerűen a szavak szintje kevésnek bizonyul az átéltek átadására. Szinte az összes művész így van a művével, mert a megjelenő vízió tökéletes gondolati és érzelmi ideáit nem lehet a fizikai sík korlátolt eszközeivel átadni. Azért mégis megpróbáljuk, mert az ember kapcsolati lény és örömöt szerez a tudás és az átéltek megosztása. Saját ritmusodból többnyire két lehetséges ok tud kizökkenteni: az egyik a külvilágban keresendő, a másik azonban benned van.
A külvilágból érkező hatások nincsenek mindig összhangban a lelkünkkel, de tudatos választásokkal ezen változtathatunk. Pl. Nekem nagyon tetszik az igazak népének megközelítése, akik úgy viszonyulnak a külvilágból érkező hatásokhoz – legyen az természeti, vagy emberi-, hogy felteszik maguknak a kérdést: jó szagú ez számomra? Amikor a válasz az, hogy nem, akkor egy pillanat alatt eltűnnek. A számukra méltatlan és nem jó szagú helyzeteket és embereket egyszerűen elkerülik, mert tudják, hogy nem erősödhet a bennük lévő harmónia és szeretet, ha ilyen hatásoknak teszik ki magukat.
(Vidd hírét az igazaknak – Marlo Morgan – Magyar Könyvklub 1996 -)
Felvetődhet a kérdés, hogy mi van akkor, ha nem lehet elkerülni egy olyan embert, vagy hatást, ami nem jó szagú a számunkra?
Ekkor vagy befogod az orrod, vagy megpróbálsz változtatni a helyzeten. 🙂
A viccet félretéve, ilyenkor csak az elfogadás segít.
Amikor valami felett nincs hatalmunk és nem tudunk változtatni a körülményeken, akkor lelki békénk érdekében nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk a helyzetet, vagy az embert. Az elfogadás nem könnyű, de ne feledjük, hogy a világban minden és mindenki létjogosult. Azzal, hogy valamit letagadunk, vagy valamire nemet mondunk, attól az még létezik. Az elfogadás és a tudatosítás az, ami felszabadít és egészségessé tesz. Benne foglaltatik a szóban, hogy egésszé tesz! Akkor vagyunk testileg és lelkileg egészségesek, amikor fizikai és lelki világunkban egység és harmónia uralkodik.
A saját ritmusodból való kizökkenést okozhatják a benned lévő tanult sémák és programok. A legjobb példa erre az – a mai teljesítményorientált világban -, amikor egy ember csak akkor érez némi elégedettséget, ha túlteljesített saját magán. Hogy miért? Mert a felnövekedése során csak akkor kapott szeretetet, amikor teljesített valamilyen célt, vagy elvárást. Ez van neki bekódolva és, mint programozott robot végrehajtja a kódot. Amikor négyest vitt haza az iskolából, akkor megkérdezték tőle, hogy ugyan miért nem ötöst hozott? Amikor ötöst vitt haza, akkor megkérdezték tőle, hogy miért nem két ötöst produkált? Az elismerést sokszor a külvilágban keressük, mert megszoktuk, hogy akkor lehetünk elégedettek, ha a külvilág visszatükrözi nagyszerűségünket, aminek természetesen hatalmas ára van. Az ár nem más, mint önmagunk. Amíg nem tanuljuk meg, hogy az elismerést és önmagunk szeretetét ne tegyük másoktól függővé, addig nem élhetünk saját ritmusunk szerint.
A meditáció lehetőséget ad arra, hogy igazán önmagad lehess, mindenfajta teljesítmény kényszer nélkül.
Jusson eszedbe, hogy Te vagy a kormányos. Belső hangodra hallgatva megszabhatod az irányt, a sebességet, és ez az, ami igazán felszabadít.
Sokat tehetsz saját ritmusod visszanyerése érdekében, ha elvégzed az alábbi gyakorlatot.
Önismereti gyakorlat:
Fogalmazd meg és írd le, hogy milyen értékek lelkesítenek és motiválnak az életben. Addig, amíg a saját értékrendeddel nem vagy tisztában, addig nincs meg a hajtóerő, ami lelki vitorlásodat mozgásban tartja.
Engedjük el azt a függőséget is, hogy a külvilág tükrözze vissza nagyszerűségünket!
Válj azzá, aki igazából vagy és a lelked felszabadul!

Kívánom, hogy harmónia és szeretet áradjon belőled, mert akkor biztos lehetsz abban, hogy saját ritmusodban haladsz utadon! Jó meditálást és értékekkel teli szabad életet kívánok!

Most már kellően ráhangolódtál az Évszakok, a lelked ritmusa című vezetett meditációra. Azt javaslom, hogy végezd el most ezt a meditációt.

Belső Erő Online Videó Tréningek

Szeretettel ajánlom a figyelmedbe!

alap, haladó és mester szinten

szeretet, erő, bölcsesség, harmónia, tudatosság, meditáció, szellemi ébredés

Kattints a További információk gombra, hogy elérd a tájékoztató oldalt!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!