Megújulás a természet erőivel vezetett meditáció

– Online Tudatosság Tér változat otthoni felhasználásra –

A természet erőinek segítségével megújulhatsz, még akkor is, ha nincs lehetőséget minden nap kimenni egy erdőbe, vagy felfrissülni egy tó partján. A megújulás a természet erőivel meditációban megtapasztalhatod, hogy a théta tudatállapot és a képzeleted segítségével magadhoz hívhatod a természet erőit. A föld, a víz, a levegő, a tűz és a Fény rezgése áthat minden élőt ezen a bolygón és most lehetőséged van arra, hogy tudatosan harmóniába hozd magadban ezeket az energiákat. Ennek a meditációnak erős regeneráló és megújító hatása van energetikai és fizikai szempontból is.
A ráhangoló gondolatokban foglalkozunk a meditáció alapjaival, előnyeivel és hatásaival, valamint a meditáció témáját is átbeszéljük.

Javaslom, hogy a meditáció meghallgatása előtt hallgasd meg az alábbi ráhangoló gondolatokat és végezd el az ismertetett önismereti gyakorlatot is, mert így teljesebb és jobb tapasztalatot és élményt élhetsz át majd a meditációdban.

Ráhangoló gondolatok és önismereti gyakorlat szöveges változat - kattints ide -

Bevezető és ráhangolódás

“A meditáció az út, amely az egyensúly, a belső béke és a nyugalom eléréséhez vezet.”
– Paramahamsa Prajnanananda –

Szeretettel köszöntelek. Rujder Tamásnak hívnak és én leszek a vezetőd a következő hetekben ezen az önismereti meditációs utazáson.
A theta vezetett meditációk nagyszerű eszközök arra, hogy a lelkünket és a világot jobban megismerjük és kihasználjuk az ellazult tudatállapotainkban rejlő lehetőségeket.
A theta tudatállapot a szeretet terébe vezet el, ahol átélhetjük a teljes ellazulást és a harmóniát. A theta tudatállapot az a szint, ahol még tudatunknál vagyunk, de még nem aludtunk el, ugyanakkor egy nagyon ellazult és harmonikus állapotot élvezhetünk. Itt történnek a gyógyulások, és magas szintű felismerésekben és inspirációkban is részesülhetünk. A theta tudatállapotban a tudatfelettink lép működésbe és kapcsolódhatunk az Önvalónkkal.
Amikor az elménk, a hétköznapi énünk ellazul és elengedi az állandó mentális és érzelmi zajban való létezést, akkor végre megélhetjük a mély ellazulást, a nyugalmat, és a bensőnkben lévő ok nélküli szeretetet és boldogságot. Abban a kegyelemben lehetett részem, hogy 14 évesen egy mély jóga meditációm alatt átélhettem egy csodálatos Fény élményt. Határtalan és megmagyarázhatatlan boldogságot éreztem és teljes egységet a Mindenséggel. Akkor még nem tudtam, hogy rövid ideig megtapasztalhattam a felébredés kegyelmét. A következő évtizedek kutatással és tanulással teltek, hogy ismét érezzem azt a boldogságot, amit most már tudom, hogy ösztönösen mindenki keres és kutat, csak nem tudja igazából megfogalmazni, hogy mire is lenne szüksége valójában. Tudom, hogy még nem ébredtem fel teljesen, de azt elmondhatom, hogy boldog vagyok és többnyire olyan harmóniában létezem, amit leírni és elmondani nem nagyon lehet. Ennek az állapotnak a természetes következménye, hogy szeretném átadni azokat a tapasztalatokat és eszközöket, melyek segítségével Te is igazán önmagad lehetsz. Akik már jártak nálam spirituális coachingon, aura masszázson, vagy a Belső Erő Tréningeken, megtapasztalhatták, hogy tőlem a lényeget hallhatják. Szeretném, hogy mielőbb megtanuld azokat a tudatállapotokat, melyek kulcsfontosságúak az ébredésedhez. Az összes gyakorlat és információ, amit közvetítek sokszorosan kipróbált, letesztelt és működik. Csak rajtad áll, hogy mit kezdesz vele.
Az elmúlt 30 év tapasztalataiból és eszközeiből egy kis ízelítőt adok át a következő hetekben. A cél, hogy akik elkezdik használni és gyakorolni meditációimat, azok tapasztalják meg a laza és mély theta tudatállapotot, aminek segítségével lehetőség nyílik a boldogság megtalálására és fenntartására.
A meditálókat egy csodálatos zene segíti, amit a szerző Christopher Lloyd Clarke úgy alkotott, hogy segítse az ellazulást és a meditációt. A zene, ami meditációk alatt hallatszik úgynevezett „binaurális” módszerrel íródott. Ez azt jelenti, hogy a kompozícióval összhangban olyan frekvenciák hallhatók, ami esetünkben elősegíti a theta agyhullámok megjelenését és a theta tudatállapot elérését. A binaurális ütemeket immár 150 éve alkalmazzák nagy sikerrel, de azt el kell mondani, hogy ez is csak eszköz és nem egy csodaszer. Christopher úgy fogalmaz, hogy egy kis plusz szelet fogunk a vitorlába a binaurális módszer alkalmazásával. A binaurális ütemek csodálatos hatásait sok millióan élvezik már a világon és számos klinikai teszt bizonyította a működését.
A binaurális ütemek akkor használnak igazán, ha fülhallgatóval hallgatjuk a zenét. Ez az alkalmazott frekvencia moduláció miatt javasolt, aminek lényege, hogy a bal és a jobb fülbe különböző frekvenciájú ütemeket juttat el, így érve el a megfelelő tudatállapotot.
Javaslom, ha teheted, akkor használj fülhallgatót, amikor a meditációinkat hallgatod, mert a zenében lévő binaurális ütemek csak így érvényesülnek igazán.
Nagyon sok meditációs zenét hallgattam már, de bátran elmondhatom, hogy Christopher Adrift című zenéje profi munka, amit folyamatosan használunk, és most örömmel osztunk meg másokkal is.
Mielőtt a témában elmerülnénk, valamint jobban megértenénk és megéreznénk az életünkre gyakorolt hatásának fontosságát, szükséges egy-két alapvető kérdést érintenünk, hogy tisztába kerüljünk a vezetett meditáció működésével és egy-két rendkívül hasznos következményével.
Amikor testünk ellazul és megpihen, akkor az elménk is elcsendesedik. Ahogyan egy felhúzott íjat sem célszerű állandóan megfeszített állapotban tartani, úgy a testünket és az elménket sem. Testünknek és elménknek is szüksége van ellazulásra és megújulásra. A mai kor egyik legnagyobb kihívása, hogy a legtöbben elszakadtunk a természettől, annak ritmusától és erőitől. Az állandó pörgés, a túlfeszített életvitel, a felhalmozott és fel nem dolgozott stressz megakadályozza, hogy a természettel alapvetően azonos rezgéseink működjenek és tegyék a dolgukat. A legjobban egy kisbabán lehet megfigyelni a természetes működést. Amikor álmos, akkor alszik, amikor éhes, akkor enni kér. A kis gyerekek sokkal közelebb állnak még a természethez és a természetes működéshez, mint a felnőttek. Nekünk felnőtteknek érdemes tanulni a gyerekektől és tudatosan visszanyerni a természetes működést. A meditációval kapcsolatban az a legtöbb kifogás, hogy nincs elég idő rá, mert egész egyszerűen túl sok a tevékenység. Ezek többnyire arról szólnak, hogy minél több pénzt keressünk, mert a világunkat működtető rendszerben ezzel tudjuk csak megkeresni az alapvető szükségleteinket, valamint megvalósítani ezen felüli vágyainkat és céljainkat. Ezzel nincs semmi baj, ha nem hatalmasodik el teljesen felettünk. Amikor egy vagy több tevékenység uralkodóvá válik életünkben, annak sok oka lehet, de mindenesetre megmutatja, hogy az erők iránya a túlzott aktivitás felé mutat. A jang kerül túlsúlyba és sokan a megoldást is ebben az erőben keresik, mivel azt hiszik, hogyha még keményebben és még többet tevékenykednek, akkor biztos eredményesebbek lesznek. A túlzott aktivitás előbb utóbb életre hívja a passzivitás és a befogadás erőit, melyek gondoskodnak az elhanyagolt pólus a jin megéléséről. Ezt egy tipikus helyzeten – amit már szinte mindenki megtapasztalt – a megfázáson tudnám a legjobban szemléltetni. Mire kényszerít a tünet? Többnyire ez jó megközelítése lehet egy-egy betegségnek. A megfázás az ágyba parancsol és pihenésre sarkall minket, hogy a szervezetünk és lelkünk végre megélhesse a nyugalmat. Ezekből tisztán következik, hogy erre a tünetre nem került volna sor, ha átéltük volna rendszeresen a jin pólust, a befogadás, a nyugalom, az ellazulás, a pihenés, és a regenerálódás állapotát. Szervezetünk nem kerül legyengült állapotba, ha a felsoroltakat nem hanyagoljuk el. Természetesen a betegség, amit példaként felhoztam egy átmeneti energiahiányos állapotból következik, de ha nem hajlandó valaki tanulni, akkor a teste és a lelke drasztikusabb tünetekkel tereli a helyes irányba.
Én az egyik legjobb módszernek a meditációt tartom, hogy a jin és a jang erők harmóniáját megvalósítsam. Mindenkinek érdemes megtalálnia a saját módszerét, amivel ezt az állapotot elérheti, ugyanakkor jó szívvel tudom ajánlani a Belső Erő Tréning Programban alkalmazott gyors révüléses technikát, aminek segítségével theta tudatállapotba merülünk, ugyanakkor magas tudatossági szintet is megőrizzük. Azok akik részt vettek már a Belső Erő Tréningen megtapasztalhatták és elsajátították az Egységtudatot, ami kulcs a boldog és harmonikus élet megteremtésében. Ebben a vezetett meditációs kurzusban, ahogy gyakorlod a révülést, úgy egyre közelebb kerülsz ahhoz, hogy tudatosan is eljuthass majd az Egységtudatba. A Belső Erő Tréningben erről is tanítok, de erről majd később bővebben is lesz szó.
Magas energiaszintet elérni és megtartani az egyik legfontosabb feladatunk. Következzen néhány ok, amiért érdemes az energiaszintünket emelni és magas szinten tartani:

  • Az egészségünk javítása és szinten tartása.
  • Az élettartamunk növelése.
  • Az életünkben lévő konfliktusos helyzetek drasztikus csökkenése. – A legtöbb konfliktus mögött az energiahiány áll, amit részletesen ismertetnek a Mennyei prófécia könyvek is, amit javaslunk elolvasásra és tudatosításra. –
  • A kreatív tudatállapotokat magas energiaszinttel lehet legkönnyebben elérni. Amikor kreatívak és inspiráltak vagyunk, akkor a felmerülő helyzeteket, feladatokat, amiket az élet elénk hoz sokkal könnyebben és gyorsabban tudjuk megoldani.
  • Szerelmi életünk és e téren való teljesítőképességünk is szárnyakat kap, hiszen ezek minősége is nagyrészt energiaszint és tudatállapot függvénye.
  • A magas energiaszinttel gyermekeinknek közvetlen segítséget adunk, hiszen a mi energiáinkból merítenek felnövekedésük során. – Egy energiahiányos szülőnek szinte biztos, hogy energiahiányos a gyereke is –
  • Magas energiaszintünkkel segíthetünk másoknak az önmagukra ébredésben.
  • Sokkal jobban bírjuk a terhelést és ebben a teljesítményorientált világban nem kell túlzottan hangsúlyozni ennek jelentőségét.
  • Ezeken kívül sok más indok is létezik, de úgy gondolom, hogy mindenki találhat megfelelő okot a felsoroltakból, ami kellően motiválja saját energiaszintjének növelésében.

Kezdőknél, – leginkább az energiahiányos és kialvatlan állapot következtében – előfordulhat, hogy belealszanak a meditációba. Semmi gond nincs azzal, ha veled is megtörténik, mert legalább aludtál egy kicsit, viszont egyértelműen mutatja, hogy alvásra és pihenésre van szüksége a szervezetednek és a lelkednek. A vezetett meditáció így is hat rád, lelked befogadja és átéli az elmondottakat. Leginkább az mutatja meg, hogy része voltál a folyamatnak, hogy amikor visszatérünk a meditációból, akkor ugyanúgy visszatérsz és felébredsz, csak éppen nem emlékszel az átéltekre. Javaslom, hogy törődj többet magaddal pihenés terén és akkor tudatosságodat is könnyedén megtartod belső utazásod alatt.
Egy – két javaslat a meditációban felvett testhelyzettel kapcsolatban:
  A legtöbb embernek nehézséget okoz, hogy törökülésben, vagy a jógából ismert lótuszülésben hosszabb ideig üljön, ezért azt javaslom, hogy ülj le egy székre kényelmesen, lehetőleg úgy, hogy a hátadat nem támasztod meg és a gerincedet egyenesen tartod, de mégis lazán. Lábaidat párhuzamosan, vagy enyhe terpeszben tartsd, talpaid pedig legyenek stabilan a földön. Gerinced vonala és combod vonala, valamint combod és lábszárad vonala derékszöget zárjanak be. Amennyiben ezt nem tudod elérni, mert a szék túl magas, akkor tegyél a talpad alá egy párnát, ha pedig túl alacsony, akkor tegyél magad alá egy párnát, hogy a derékszögekhez közelíts.
  A meditáció előtt keresd meg a középpontodat. Ezt úgy teheted meg, hogy egy kicsit hintázni kezdesz a felső testeddel, (balra és jobbra, majd előre és hátra) de közben a hátadat és a fejedet egyenesen tartod. Egy kis idő után olyan érzésed lesz, mintha egy láthatatlan energiaszálon tartanának a középpontodban. Beáll az egyensúly és elindul az energia, ami megtart az egész meditáció alatt, ezáltal könnyedén tudsz egyenesen, mégis lazán ülni.
  Ha munkád folyamán sokat ülsz és hátad kicsit merev, akkor érdemes egy-két olyan gyakorlatot beiktatnod, ami megmozgatja a hátadat és a gerincedet a meditáció elkezdése előtt. pl. púposíts, homoríts, nyújtózkodj, végezz fejkörzést, vállkörzést, stb.
  Kezeidet tartsd lazán a combjaidon tenyérrel felfelé, ha fekszel, akkor tenyereid a tested mellett szintén inkább felfelé irányuljanak. Amennyiben nehézséget okoz a koncentráció és azt tapasztalod, hogy figyelmed folyamatosan elkalandozik, akkor tenyereidet fordítsd inkább lefelé.
  Természetesen a lényeg a lazaságon van, az ülő és a fekvő helyzetben egyaránt, tehát úgy helyezkedj, hogy jól érezd magad.
Minden meditációnknak van egy témája. A téma fókuszálja lelki energiáidat arra a lelki értékre, melynek tudatosításával határozott erőfeszítést teszel lelked felemelése érdekében. Miután gondolataid és érzelmeid a témára hangolódtak, akkor elindulhatsz az ösvényen és biztos lehetsz benne, hogy a meditáció témáját kellően átélheted.
A természet mindig egy csoda és az is marad a számomra. Gyönyörű természeti környezetben nőttem fel a Mosoni Duna és a Szigetköz közelében. Gyerekkoromban, mikor csak időm engedte mindig kint játszottam testvéreimmel és barátaimmal a közeli erdőben, vagy a kertünkben.
Felnőttként – most már városi emberként dolgozva – rájöttem, hogy sokkal többet szeretnék a természetben tartózkodni, mint amire lehetőségem van. Ez az igény hozta azt az inspirációt, hogy megalkossam a Megújulás a természet erőivel című vezetett meditációt. Képzeletünk és teremtő gondolataink segítségével életre hívhatjuk azokat az erőket, melyek a természetet is alkotják: a föld, a víz, a levegő, a tűz és a fény erőit. Azért hívom a természet ezen alkotórészeit erőnek, mert számomra minden rezgés és energia. Meditációs élményeim és a jelenkor modern fizikája is ezt a felismerést erősítik bennem. Minden összefügg és kapcsolódik mindennel. A bennünk lévő életerőben az egyensúly felborulhat a városi, természettől elszakadt életvitelünk következtében. Azok az energiák, melyeket alapvetően a természetből vennénk fel, alig vagy hiányosan jutnak el hozzánk. A vezetett meditáció segítségével anélkül tudunk kapcsolódni a természet erőihez is, hogy közvetlenül kint lennénk a természetben. A világ rezgés, és energiaelvűségének következtében a hiányzó energiákat magunkhoz hívhatjuk csupán azzal, hogy a megfelelő képeket és érzéseket felidézzük magunkban. Erre az egyik legjobb módszer a vezetett meditáció.
Ellazult és mélyebb tudatállapotban olyan élményeket élhetünk át és olyan tapasztalatokat szerezhetünk, melyeknek normál tudatállapotban nagyon ritkán lehetünk részesei a természetben. A természet erőit nem csak magunkhoz hívjuk, hanem felhasználjuk azokat megújulásra és regenerálódásra is. Tapasztalataink szerint a gyakorlatnak stresszoldó, lazító, regeneráló, energetikailag feltöltő, harmonizáló, nyugtató, és felszabadító hatása van. Természetesen nem helyettesíthetjük ezzel a természetjárás pozitív hatásait, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy szakítson időt kirándulásra, hiszen a természeti erők nagyon nagy segítséget adnak, amit lehet, hogy csak akkor értesz meg, amikor rendszeresen meghallgatod ezt a meditációt.
Gyakorlat:
Javasoljuk az alábbi gyakorlatot elvégezni, ha éppen kint vagy a természetben és alkalmad adódik egy nagyobb és vastagabb törzsű fával találkozni.
A gyakorlat működik szobanövényekkel is, csak ebben az esetben nem kell akkorát ölelni. 🙂
Menj és ölelj meg egy fát!
A legjobb, ha egy nagy és kifejlett fával végzed a gyakorlatot, de működik kisebb példányokkal is. Fajtánként eltérő tapasztalatok lehetnek. Ezt a gyakorlatot leginkább a mérsékelt égöv alatt élőknek ajánljuk, és azoknak is csak azokon a helyeken, ahol nem kell tartaniuk kígyóktól és egyéb rovaroktól az ölelés ideje alatt. Mindenki csak saját felelősségére végezze el a gyakorlatot! – Egyébként működik pár lépésről is, ha közben azt képzeled, hogy a fa auráját öleled át. 🙂 A gyakorlat lényege, hogy a benned lévő szeretetből a szíveden keresztül átadsz a fának, melyet közben átölelsz. Az ölelés közben képzeld el, hogy a szívedből ragyogó fény áramlik át a fába és közben add át azt a nagy örömöt és szeretetet is, melyet a természet iránt érzel. Ezt tartsd ki egy-két percen keresztül. A gyakorlat következő fázisa a befogadás lesz, vagyis pár percen keresztül teljes empátiával figyeld az ölelés közben, hogy milyen energiák és hatások áramolnak feléd a fa irányából. A gyakorlatot érdemes behunyt szemmel végezni, mert így lelki érzékenységed sokkal kifinomultabban működik.
Nekem mindig nagy élményt adott ez a gyakorlat és természetjárás közben sokszor élek is a lehetőségekkel.
Most már kellően ráhangolódtál az első meditáció témájára és minden alapvető információval rendelkezel.
Azt javaslom, hogy hallgasd meg a Megújulás a természet erőivel című vezetett meditációt.

Belső Erő Online Videó Tréningek

Szeretettel ajánlom a figyelmedbe!

alap, haladó és mester szinten

szeretet, erő, bölcsesség, harmónia, tudatosság, meditáció, szellemi ébredés

Kattints a További információk gombra, hogy elérd a tájékoztató oldalt!

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!